Gør din bil klar til vinteren

Før du aner af det, så står vinteren for døren. Det er derfor værd at være i god tid med at gøre din bil klar til vinteren således, at både du og bilen er forberedt på det værste. De kolde måneder kræver lidt ekstra af din bil uanset, hvilken bilmodel der er tale om. Her finder du tips til, hvordan du gør din bil vinterklar på bedste vis. 

Skift til vinterdæk

Sommerdæk er særdeles velegnede om sommeren, men når vinteren sætter ind, er det vinterdækkene, der skal sidde på bilen. Derved får du den bedst tænkelige sikkerhed, når hverdagen byder på glatte veje med masser af sne. Vinterdæk er nemlig fremstillet med henblik på et bedre vejgreb, når de kolde temperaturer melder sig på banen. Bruger du helårsdæk, skal du ikke gøre noget.  

Er der styr på væskerne?

Du bør også få styr på alle væskerne i din bil. Tjek både olie, kølervæske og sprinklervæske. Er der eksempelvis sprinklervæske på din bil, der er beregnet til brug om sommeren, skal du skifte denne sprinklervæske ud med en, der kan tåle frost. Ellers kan du risikere at køre i frostvejr og så lige ville rense din forrude, hvorefter alt bliver iset til. Det kan hurtigt blive til en farlig situation. 

Undersøg din bil grundigt udvendigt

Vinteren er ekstra hård for din bil på grund af salt på vejene samt fugt og frost. Derfor bør du undersøge din bil grundigt udvendigt. Har den småskader, der skal udbedres? Og virker alle lys og lygter? Det kan endda være, at du har brug for reservedele til en BMW E36 for at komme i mål med klargøringen af din bil.